OBUKA 2024 ZA PILOTE JEDRILICA I MODELARE PRIJAVI SE!

O NAMA

Aeroklub Split osnovan je 27. ožujka 1927. godine. Kroz dugo djelovanje postignuti su značajni sportski rezultati, a veliki dio naših članova se i profesionalno nastavio baviti zrakoplovnim djelatnostima (piloti aviokompanija, kontrolori letenja, vojni piloti).

Početkom Domovinskog rata Aeroklub Split je sva svoja sredstva stavio na raspolaganje u obrani suvereniteta RH, a veliki se dio njegovih članova stavio na raspolaganje Domovini od kojih je pet članova položilo život na oltar Domovine. Po završetku Domovinskog rata poradi oštećenih sredstava i nedostatka dva zrakoplova Utva-75 koji su prebačeni u zrakoplovnu Bazu Zadar zbog početka selektivnog letenja prvog naraštaja hrvatskih vojnih pilota, te ukupne situacije gotovo da i nije bilo aktivnosti.

Aeroklub Split raspolaže sa jednim avionom – Champion Scout, te četiri jedrilice – Twin Astir 2, PW-5 Smyk, Pegase 90, i ASW-19

Za kazati je da se u klubu aktivno radi u tri sekcije i to modelarska, jedriličarska te motorna sekcija. Aeroklub Split školuje mlade modelare i pilote jedrilica. U klubu aktivno sudjeluje preko šezdeset članova. Klub se financira iz različiti izvora donacije i članarine članova kluba.

Kontakt